Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hungerstrejken fortsätter

Nu är Mohamed Hasan Natour inne på dag fyra på sin hungerstrejk. Som stöd har han pensionärerna Roland Mårtensson och Catarina Stymne från Raftälven.
– Vi vill stötta Mohamed och hans familj, vi vill att de ska få sitt ärende prövat igen eftersom de inte kan utvisas, säger Catarina Stymne.

I dag var de med när Mohamed Hasan Natour träffade Migrationsverket. Men inte heller i dag fick han något besked om hur länge det kommer dröja innan han får något besked.

– Vi lyssnar på honom, men hungerstrejk är inget som påverkar ett beslut, säger Richard Alfvén, biträdande enhetschef migrationsverket Östersund.

– Hans ärende hanteras inte i Östersund. Vi är en mottagningsenhet och fattar inga beslut om uppehållstillstånd.

Uppdatering 20.20: Enligt uppgifter från Mohameds granne i Föllinge, Mohammed Jalbot, blev Mohamed så dålig att de var tvungen att larma en ambulans under måndagseftermiddagen. Mohammed Jalbot åkte med i ambulansen från Föllinge till sjukhuset i Östersund.

När ÖP pratar med Mohammed Jalbot vid 20-tiden så sitter han vid Mohameds bädd på sjukhuset.

– Han har inte ätit på fyra dagar, bara druckit vatten och han har en väldig huvudvärk.

Mohamed är själv för svag för att prata i telefon.

Läs mer om varför Mohamed hungerstrejkar:

Mohamed fortsätter sin hungerstrejk

Hungerstrejkar för att få ett nytt beslut

Mohamed och hans familj sitter fast i Föllinge

Familjen splittras vid utvisning

Migrationsverket vill utvisa familjen