Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur kan man ha förtroende för styrelsen?

Annons

Öppet brev till AnnSofie Andersson (S):

Efter att AnnSofie Andersson uttalat sitt förtroende för styrelsen i Östersundshem önskar jag som kommuninvånare svar på några frågor.

Hur kan man ha förtroende för en styrelse som inte känner i ryggmärgen att det krävs en oberoende värdering i en affär som riskerar 127 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar? En affär som dessutom görs i en miljö där jäv och oberoende starkt kan ifrågasättas.

Daniel Kindberg har privata intressen i Stadsdel Norr och inleder sitt vd-arbete med en affär där det kan ifrågasättas om han sitter på dubbla stolar. Hur kan man ha förtroende för en styrelse som accepterar det?

Sven Ringvall har gjort konsultuppdrag åt Peab och har intressen i privata fastighetsbolag. Hur kan man ha förtroende för en styrelse där sådana jävssituationer är tillåtna?

När den aktuella affären skulle redas ut i kommunstyrelsen verkar Sven Ringvall vara ointresserad av att närvara för att svara på frågor. Hur kan man ha förtroende för en styrelse där sådan nonchalans förekommer?

Tills dessa frågor är besvarade framstår det som att makt och partifärger väger tyngre än etik och moral. Det gäller för samtliga i kommunstyrelsen.

Att uttala ett förtroende innebär inte att en fråga är utredd och avslutad!

Förundrad kommuninvånare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel