Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur lyder regionsvaret?

Den 29 januari beslutade regeringen att Kammarkollegiet fortsättningsvis ska ansvara för utredning och faktainsamling gällande ändrad regional indelning.

Kollegiet har begärt yttrande och besked från landstingen i Västernorrland och Jämtland om vilken eller vilka geografiska avgränsningar som bör beaktas i kollegiets utredning.

Kammarkollegiets rättsavdelning kräver också med stor tydlighet att de avgränsningsalternativ som de två berörda landstingen presenterar, ska vara tydliga och väl utvecklade. Landstingen förutsetts ha hört och införskaffat synpunkter från de kommuner som kan bli berörda av de förespråkade gränsdragningsändringarna

Kammarkollegiets begäran skall besvaras senast 24 april 2009.

Vi hoppas att våra företrädare i Jämtlands läns Landsting har en så öppen och demokratisk syn att det svar, och utredningen bakom svaret, kan presenteras även för oss som i högsta grad är berörda av ändrade gränsdragningar, nämligen invånarna i Jämtlands län.

Vår förhoppning är att svaret till Kammarkollegiet kan skingra oklarheter om berörda kommuners inställning och naturligtvis efterlyses en grundlig genomlysning av för- och nackdelar som följer med ett bildande av en ny regionkommun.

Det kanske mest spännande i landstingets svar blir om vi kan uttolka några positiva signaler och möjlighetsanalyser för en framtida utveckling av det Jämtlands län som vi känner inom nuvarande gränsdragning.


Jan Billow
Nils Eriksson
Mia Forsgren
Karin Hammarqvist
Stefan Hammarqvist
Carl-Axel Jonsson
Bertil Karlsson
Hans Lingblom
Hans Mårtén
Leif Nissemark

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel