Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur många ska behöva dö i cancer?

Annons

Det finns en privat gynekolog i Östersund som har 16 000 patienter och snart är pensionsmässig och ingen tänker ta över hans verksamhet. Dessutom vill inte politikerna i Jämtland ha privata vårdgivare.

Undrar vem som ska ta hand om alla dessa patienter? Han är så duktig och noggrann och tar hand om sina patienter på ett värdigt sätt. Han rekommenderar att man bör gå på underlivskontroller av äggstockar och livmoder vartannat år för att upptäcka äggstockscancer i tid.

Undrar hur många som ska behöva dö i cancer när det inte finns någon privat gynekolog i Jämtland? Du kan ju inte gå till en hälsocentral och begära en remiss till gynmottagningen för att få ett ultraljud av dessa organ om du inte har några besvär.

Man måste ju ha besvär innan man över huvud taget får en gynundersökning på hälsocentral.

Tycker personligen att hälsocentralerna borde ha utbildad personal och ultraljudsutrustning så att de kan undersöka ordentligt vid en gynundersökning. Man kan inte göra upptäckt av en tidig cancer i äggstockarna utan ultraljud säger gynekologen.

Upprörd medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel