Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur ska arbetslösa ungdomar få jobb?

Jag har i över ett års tid pepprat sossarna och vänsterfolket i landstingsfullmäktige med frågor om vad de gör för att hjälpa arbetslösa ungdomar till jobb.

I Östersund finns 800 sådana och i resten av länet säkert lika många. Alltså totalt kanske 2 000 friska ungdomar som vill men inte kan hitta ett ärligt sätt till egen försörjning.

Sossarna, genom Bengt Bergqvist från Strömsund, har hela tiden slagit ifrån sig och sagt att vi i Jämtlands landsting ingenting gör innan centrala avtal finns. Jag har pekat på Östersunds lyckade satsning, och man har sent omsider genom landstingsrådet "lovat att titta" på det.

Min misstanke är att det ligger valstrategi bakom deras ovilja och senfärdighet. Dom vill i valet i höst kunna peka finger åt sittande regering och visa på dess fiasko.

Östersund är ett lysande exempel på hur offentlig verksamhet kan få i gång ungdomar som fastnat i arbetslöshetsträsket, med fattigdom, nattsudd, osunt leverne, överviktsproblematik och "vända på dygnet-mentalitet", med mera.

Jag hoppas genom detta lilla inlägg få ge en spark i baken på länets sossar och vänsterfolk i landstinget, så att också de ska känna och ta sitt ansvar för länets svårplacerade, utbildningsfattiga ungdomar. De ska också få känna sig som riktiga och värdefulla länsbor.

Nästa landstingsfullmäktige vill jag höra positiva tongångar från sossar, vänsterfolk och miljöpartister.

Finn Cromberger (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel