Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur ska mobiltäckningen bli bättre, Sätherberg (S)?

Anna-Caren Sätherberg (S), är regionalpolitisk talesperson för sitt parti. Hon är förvånad att operatörerna inte har något krav på yttäckning.

Vilka politiska krav vill du ställa för att det ska bli bättre mobiltäckning?

– Det måste bli krav på yttäckning för operatörerna och inte bara befolkningstäckning. Är det befolkningstäckning kan ju operatörerna släcka ned Jämtland om de vill. För så är det ju, bor man här vet man att det inte blir bättre för oss. Det fanns ju större yttäckning i Sverige förr än det gör nu.

– Jag är glad att Telia satsar på 4G men grunden är ändå att vi ska kunna ringa. Det märks ju nu när stormen Ivar slog ut mobilnätet så att man måste gå flera kilometer för att trycka på en larmknapp om man är i nöd. Jag tycker man måste driva krav om yttäckning och jag är kritisk till att det inte finns något yttäckningskrav på den licens som gäller 900 Mhz.

Tycker du att man ska ställa nya krav mitt under pågående avtalsperiod?

– Nej, naturligtvis när man förnyar avtalen.

Vad vill du göra med det avtal som snart ska förnyas då, tv-bandet 700 Mhz?

– Det känner jag inte till. Men jag tycker att man ska kunna ringa inomhus med sin mobiltelefon så länge som man inte bor i en bunker. Har man inte fast telefoni är det ännu viktigare. Teknikskiftet ska fungera inomhus.