Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hus- och hemmässan på Skalet växer

Hus- och hemmässan Lodge och lya på Vemdalsskalet lockade mycket folk även i år. Närmare 4 000 besökare räknades in, en siffra som slår förra året med drygt 1 000 personer.

Annons

Satsningen på en mässa för hus och hem har visat sig vara väldigt intressant för såväl utställare som besökare. Förra året hade mässan på Vemdalsskalet omkring 2 500 besökare och i år nådde man ännu högre.

– Räknaren stannade på 1 800 under fredagen och hittills i dag har det passerat 1 400, berättade i lördags Kristina Kristoffersson.

Och hon räknade med att siffrorna var ganska korrekta.

– Visserligen går många förbi räknaren flera gånger men samtidigt så märker den inte om det går förbi flera personer samtidigt, så det jämnar nog ut sig.

Ett 50-tal utställare fanns på plats och de som ÖP träffade var mycket nöjda.

– Det har varit riktigt mycket folk här och för oss är det bra att visa att vi finns, säger Per Gregorsson och Ellinor Andersson som båda är företagare i Hede.

– Man säljer väl inte så mycket på plats men genom att vi är här så ser turisterna att de inte behöver åka så långt för att exempelvis köpa kyl och frys till sin stuga, säger Ellinor Andersson, som driver Jönnbua i Hede.

Ett knep för att locka kunder till Hede är att berätta att det bara tar 20 minuter att åka dit.

– För stockholmare låter tre mil långt men 20 minuter tycker de är en överkomlig resa, säger Per Gregorsson.