Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Husbilen som väcker "ha-begär"

Efter 2000 arbetstimmar ska de fyra vännerna ta avsked av sin ögonsten.

För visst innebär deras drygt 14 meter långa buss något av en lyxvariant i husbilsklassen.

Här finns fullstora sängplatser för åtta personer. Och resenärerna har chansen att äta gott, lyssna till finaste musik, se på tv eller spela på playstation.

Bussen köptes i fjol vinter. Den har tidigare gått mellan Åre och Östersund sen ny. Men under året har den genomgått en genomgripande förändring. Bussen har i dag avverkat drygt 80 000, men det är inte så mycket för sådana här fordon. Växellådan är dessutom ny.

– Vi tänkte vi ville göra nåt annorlunda. Vi håller på med motorsport och därför ville vi ha nåt att resa runt i, säger Isak Reinklou.

2000 timmar har de lagt ned på kvällar, nätter och helger. I somras for de runt i Europa. Runt ett tusen mil och de väckte uppseende längs vägen. De har fått många uppmuntrande kommentarer och avundsjuka blickar.

Hela bussen har de byggt om av egen kraft.

– Det är sjukt mycket mer jobb än vad man tror i början. I bussen finns inga raka vinklar. Här gäller det att kapa, och smida efter hand. Inte en enda grej har passat rakt av, säger Johan Olofsson.

Problem under byggtiden har det funnits många av.

– Största svårigheten har varit att finna delarna till bygget, men vi har aldrig funderat på att ge upp, försäkrar Erik Magnusson.

I bussen finns en sex-cylindrig 10 liters dieselmotor som drar cirka 3 liter milen.

Den spinner som en katt då de rullar i väg efter vår pratstund.

Och grabbarna, ja de är nu på jakt efter nya utmaningar.

– För nåt måste vi ha och pula med, säger Isak Reinklou.

Läs om fler husbilar:

De har kört husbil från Australien

De tar husbilen till en ny nivå