Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huselius klar för Tre Kronor efter flera års avstängning

Han säger att han inte fruktat frågorna och att det inte finns någon bitterhet över den långa avstängningen.

Annons

Kristian Huselius är tillbaka i Tre Kronor.

– Nu siktar jag framåt, säger han.

Klockan var halv två på söndagseftermiddagen när Kristian Huselius kom gående i spelargången på väg in till träningsrinken i Bern. Då hade han bara varit i Schweiz några timmar efter ankomsten från USA.

Det var första gången på lite drygt fyra år som den nu 30-årige Columbusspelaren var iklädd landslagsmunderingen.

Efter den så kallade sexskandalen i februari 2005 stängdes Huselius av tillsammans med Henrik Tallinder och Andreas Lilja. Inte förrän efter säsongen 2006 var Ishockeyförbundets avstängning avtjänad.

Ett hårt straff för en händelse som rent civilrättsligt inte gav några påföljder.

efter träningen frågar om han känt sig bitter och om det varit självklart för honom att komma tillbaka till landslaget säger han:

– Det är väldigt länge sedan, så nu är det ingenting jag funderar på längre. Det var då och nu siktar jag framåt.

Huselius är den förste i trion som gjort comeback i landslaget och även om åren gått var det ofrånkomligt att händelsen skulle rullas upp igen. Men Huselius säger att han aldrig tvekat av den anledningen.

Han tackade nej till VM-spel både i fjol och 2007.

– Det är kul att vara här och träffa grabbarna. Jag har ju haft fler chanser andra år men då har jag varit småskadad.

– Det är så klart alltid kul att bli tillfrågad. Sedan så ville jag kolla med familjen och med Columbus så att allt var okej. När det var det så var det bara att åka.

får en offensiv toppkraft i Huselius. Han tog brons med Tre Kronor i sitt senaste VM-framträdande på hemmaplan 2002 och toppade då lagets poängliga med elva poäng (5 mål, 6 assist) på nio matcher. Den här säsongen har han gjort 21 mål och 56 poäng på 74 matcher i grundserien för Columbus.

Själv vill han spela direkt på måndagskvällen mot Lettland, men förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson ville inte säga om Huselius finns med på isen då.

Torontobacken Anton Strålman är klar för VM-spel. Forwarden Joel Lundqvist, Dallas, tvingades dock lämna Bern med en sträckning i baksidan av låret. Hans VM-insats blev en enda period i segermatchen mot Österrike. (TT)

Mer läsning

Annons