Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Huset helt obeboligt efter branden

Två personer befann sig i huset som brann i Strömsund på juldagskvällen. En av dem fördes till hälsocentralen för kontroll, men inga allvarliga personskador har rapporterats.

– Det var ingen som behövde åka till sjukhus, säger Lars Nyman, inre befäl hos Räddningstjänsten Jämtland.

Det var en förbipasserande som larmade om branden klockan 20.21 och räddningstjänst från Strömsund och Hammerdal ryckte ut, liksom ambulans och polis. Det var ett enplanshus med tre lägenheter som, av hittills okänd anledning, hade fattat eld.

– Branden började i mittenlägenheten och det var helt övertänt vid framkomsten, säger Lars Nyman.

Som en del av insatsen gick rökdykare in i fastigheten.

– Det handlade om invändig släckning, inte livräddning eftersom det snabbt var bekräftat att alla var ute.

De tre personer som bor i lägenheten där branden startade var inte hemma. I de två andra lägenheterna var det däremot folk hemma, en person i varje. Mittenlägenheten är helt utbränd och de två andra är skadade av rök och vatten.

– Alla har flyttat till anhöriga, det är helt obeboeligt i huset.

Men det behöver inte innebära att fastigheten är totalförstörd. När räddningstjänsten lämnade platsen vid 01.30-tiden kom en saneringsfirma för att göra en bedömning.

Räddningstjänsten har återvänt till fastigheten för att släcka några glödbränder, men ansvaret har nu överlämnats till fastighetsägaren, Strömsunds hyresbostäder, som i sin tur anlitar ett vaktbolag för att sköta bevakningen.

Det finns ingen misstanke om att branden var anlagd, däremot har polisen upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

– Det handlar om att man har varit oförsiktig, säger Helena Hroh, vakthavande befäl hos polisen.