Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Huset i Fröå totalförstördes

Annons

Det hus i Fröå som eldhärjades på eftermiddagen började brinna igen vid 21-tiden. En insatsstyrka från Åre skickades men huset rapporteras vid 22.20-tiden var helt nerbrunnet.

Åre räddningstjänst hade varit på plats första gången vid 15-tiden med en styrka på 15 man. Branden släcktes då med handbrandsläckare och vatten från en damm intill, eftersom vägen in till stugan inte ansågs hålla för brandbilarna.

Fastighetsägaren skulle själv sköta brandbevakningen, men åkte senare på kvällen ner till Åre för att handla. Men vid hemkomsten var huset helt övertänt och räddningstjänsten larmades på nytt vid 21-tiden.

Vid 22-tiden rapporteras huset var helt nerbrunnet.

– Branden har startat uppe på vinden intill skorstenen, men vid första utryckningen var skadan inte så stor. Men branden tog sig igen under kvällen och nu är det tyvärr en totalskada, säger Håkan Olsén, räddningstjänsten i Åre.

Huset är ett fritidshus, men beboddes permanent.