Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hutlöst, Norrtåg!

Lördagen 9 augusti skulle mitt barnbarn, 15 år, åka från Östersund till Duved. Eftersom det inte går några bussar längre sökte jag information på Norrtågs hemsida, om tider och biljettpriser.

Tiderna fanns där, men när jag sökte andra priser än vuxenpriser hänvisades jag till kundtjänst, som visade sig vara stängt lördag och söndag (den infon finns inte på hemsidan).

Jag ringde då till Länstrafikens kundtjänst, som var öppet, för att få veta hur mycket det kostade att åka med buss samma sträcka: svar 98 kronor (ungdomspris utan krav på vuxet sällskap).

När jag ringde och frågade mitt barnbarn om pengarna (100 kronor) räckte till, fick jag till svar att han måste betala 174 kronor (!) eftersom han enligt tågvärden måste ha en vuxen i sällskap för att få barnpris på resan.

Paniken går inte att beskriva innan jag fick tag på en vänlig person som kom med pengar till stationen i Åre, men är det verkligen så här våra politiker och tjänstemän i landstinget, som är delägare i Norrtåg, tycker att vi ska ha det?

Besviken och upprörd farmor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel