Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV tryckte till Färjestad i första finalmatchen

Efter 15 raka segrar tog det stopp för segermaskinen Färjestad.
Stefan Liv vann målvaktskampen mot rekordmannen Jonas Gustavsson i den första finalen när HV71 vann med 4–1.

– En bra start, men vi måste fortfarande ta en match i Karlstad, sa Liv.

HV-målvakten var nöjd med sitt lags start, men ville inte sväva i väg.

– Det var kul att vinna och viktigt med en sån start. Men det är mycket kvar, sade Liv apropå att Färjestad har hemmaplansfördel i finalserien.

Färjestad kom till Jönköping med en segerrad som sträckte sig nästan sju veckor tillbaka i tiden. Inte sedan 12 februari hade laget förlorat, då mot Södertälje. Sedan dess hade laget vunnit sju matcher i grundserien och de åtta första i slutspelet via 4–0-segrar över både Brynäs och Skellefteå.

Dessutom hade rekordmålvakten Jonas Gustavsson bara släppt in fyra mål på hela slutspelet – nu fick han göra det i en enda match.

Liv kunde gå segrande ur målvaktskampen då han räddade 34 av 35 skott medan Gustavsson släppte in fyra mål på 25 skott.

– Han gjorde några kanonräddningar i avgörande lägen, sa Färjestadstränaren Per-Erik Johnsson om Liv.

kanonstart på matchen när Martin Thörnberg överlistade monstermålvakten Jonas Gustavsson redan efter 2.46. Gustavsson gjorde sin debut i finalsammanhang efter att ha briljerat i kvarts- och semifinal där han satte rekord när han höll nollan i drygt fyra timmar.

Efter 13.42 var det dags igen. Björn Melin sköt pucken via Färjestadsbacken Thomas Rhodins klubba och i mål. Kris Beech bokfördes för målet i numerärt överläge.

– Det kändes väldigt stabilt, de kom inte åt oss, sa HV-tränaren Kent Johansson nöjt.

uselt facit i numerärt överläge i slutspelet med en effektivitet på 11,86 procent.

Den här kvällen gick det betydligt bättre med två mål på tre försök i power play. Teemu Laine sköt matchavgörande 3–1 i fem mot fyra efter 7.23 av den sista perioden. (TT)