Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyckleri, Håkan Larsson

Du har helt rätt, Håkan Larsson (C), så här kan vi inte ha det. Inte bara det koloniala tänkandet utan också handlingssättet måste upphöra och naturresurserna ska komma de rättmätiga ägarna till del.

Men du är inte konsekvent.

För att utvecklingen av glesbygden ska komma till stånd framhåller du med emfas nödvändigheten av att fiskodlingar får nyetablera och bygga ut.

Som en direkt följd av dessa dina krav skövlas fattiga människors fiskresurs. Att inte acceptera det koloniala tänket på hemmaplan men samtidigt bortse från det koloniala handlingssättet när det drabbar dem som aldrig fått vänja sig med något annat, är hyckleri.

Nu är du inte ensam hycklare för i fiskodlingsfrågan sitter du i samma båt som din partikollega Görel Thurdin. Som ordförande i Hushållningssällskapet står hon bakom ansökan om utbyggnad av fiskodlingen i Landösjön.

Genom att ställa sig bakom utbyggnaden av fiskodlingen i Landösjön berövar hon fattiga barn deras mat i form av fisk samtidigt som hon genom sitt ordförandeskap i Rädda Barnen ska värna om samma barn.

Arne Molin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel