Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyllad föreställning här igen

I januari spelade de för fullsatta hus och entusiastiska recensioner.
På torsdag är Friteatern tillbaka i stan.

"Bortom allt förnuft" heter föreställningen som spelades på Teaterverkstaden i vintras och den här veckan är de i länet för att spela skolteater för F1-orna på Gamla Tingshuset.

På torsdag blir det så en offentlig föreställning, som också görs i Tingshuset, och skådespelarna hoppas särskilt att elevernas föräldrar kommer för att kolla den pjäs deras barn sett i veckan.

Pjäsen är uppbyggd av ett antal berättelser, sketcher och sånger med tre herrar som behandlar mänskliga möten i olika former.

Här finns både eget material och texter av bland andra Peter Nilson och den norske poeten Hans Børli.

Friteatern bildades 1973 och är därmed en av landets äldsta turnerande teatergrupper, de har åtskilliga gånger spelat i länet, gärna på småorter.

Den lokala publiken känner igen Östersundaren Peter Danielsson som här spelar med Daniel Odlöw och teaterns nestor mats Nolemo som varit med sedan 1973.

• Torsdag 18 september 19.00 Gamla Tingshuset