Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyllades efter 41 år som körledare

I 41 år har han varit ledare för EFS sång och musikverksamhet i länet, men nu är det över.

I helgen avtackades musikkonsulent Sven-Erik Olsson för sina insatser av gamla som nya körmedlemmar, och som medverkat i någon av alla hans köruppsättningar genom år. En körsångens "dream-team" hade i hemlighet bildats, som en personlig hyllning till körgiganten från Brunflo.

.– Det är närmare 100 personer har kommit hit från olika håll i landet. Alla har haft pappa som körledare någon period under de senaste 41 åren, säger dottern Astrid Domino.

Dottern Astrid var som tog över och dirigerande "hyllningskören". Själv fick Sven Erik Olsson sitta och vackert lyssna på sina adepter i den fullsatta EFS kyrkan. Men inte hela tiden, för gång efter gång spratt han upp för att tacka för talen, och själv berätta om åren med ungdomskören, förbundskören och Celebrate. Och om alla minnen från skivinspelningar, läger och turnéer i Sverige och utlandet.

– Du är bra Sven-Erik på att bekräfta människor, påpekade flera av de gamla vännerna.

Under åren 1966 till 1970 utbildade Sven-Erik Olsson sig till kantor och musikkonsulent. Sedan dess har han ägnat hela sitt yrkesliv åt sång och musik för EFS i Jämtland.

– Men nu vill jag ut och sjunga i profana sammanhang utanför kyrkan, sa Sven-Erik Olsson efter att ha lett kören i dess avslutningssång.

Efter det utbröt stående ovationer i kyrkbänkarna, vilket förde tanken i riktning mot de avsked som bara riktigt stora ishockeyspelare får.