Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresgäster rasar mot Attefallshus

Hyresgästerna är i uppror över planerna på att Attefallshus ska placeras på en fotbollsplan strax ovanför Björkbackaparken i Östersund.

Annons

Det är Östersundshem som planerar att placera fyra stycken så kallade Attefallshus på en fotbollsplan i direkt anslutning till hyreshusen strax ovanför Bjökbackaparken.

Läs också: Attefallshusen beställdes utan upphandling – flyktingkrisen pekas ut som orsak

Hyresgästerna i området har inte informerats av Östersundshem om planerna och nu är de rasande. Östersundshem har däremot informerat de som äger angränsande tomt. Den aktuella tomten ägs av Östersundshem.

– Placeringen är lite illa vald eftersom det är ett av de bästa fritidsområdena vi har i vårt område. Sen finns det ju en massa tomma planer här runtomkring de kan placera husen på. En fotbollsplan alldeles nedanför till exempel. På andra sidan skogen bygger de för fullt, varför inte sätta husen där, säger Tommy Eriksson, ordförande i lokala hyresgästföreningen som förklarar att hyresgästerna inte hört ett smack från Östersundshem kring de nya planerna .

– Det är ju tragiskt, sorgligt. Vi har precis haft ett möte med Östersundshem för att utveckla det här området och så kommer det här beskedet. Mycket konstigt. Vi har inget emot husen, men det finns bättre platser än vårt främsta område för barn och ungdomar, säger Eriksson.

Georg Witthoff har bott i området sen det byggdes. Han berättar om söndagens spontana möte i samband med vårstädning av området. Då först blev hyresgästerna informerade tack vare grannar i området som äger angränsande mark.

– Vi vill inte ha något intrång i den naturliga miljön. Det är framför allt våra barn och ungdomar som kommer att lida, säger Witthoff som menar att det faktum att husen bara ska användas i fem år inte spelar någon roll.

– Fem år är en lång tid om man är barn, säger han.

– Vi ska nu försöka ta kontakt med kommunens representanter i miljö- och samhällsnämnden. redan på torsdag ska de ha möte så vi har kort om tid på oss att sätta oss in i ärendet, suckar Tommy Eriksson.

Läs mer: Attefallshusen beställdes utan upphandling – flyktingkrisen pekas ut som orsak