Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I Åre var det ordning på torpet förr i tiden

Kommunalkontoret för Åre kommun ligger i Järpen. Hälsocentral, distriktsläkare, barnmorska, sjukstuga, lokaler för äldreboende, kyrka och banker.

Ishall, belysta skidspår, fotbollsplaner, badhus och simhall är lokaler som barnen i Racklövska skolan har stort behov och glädje av.

Föräldrar till barn i Vålådalen, Ottsjö, Storlien och Överäng tycker att avstånden till Järpen är långt och vill inte förlänga barnens bortavaro med ytterligare ett par mil, därför bråkas det om skolflytten.

En eldsvåda brände ner en del av Racklöfska skolan. Den var väl försäkrad? Nu tänker visst de styrande flytta försäkringspengarna till ett annat konto.

Den taktiken har de använt sig av en gång tidigare och de gick ju bra att flytta de anslagna pengarna till Strandvägens reparation till skrytbyggd gata i Åre.

När jag kom till Undersåker för 66 år sedan så var det stabila personer i ledningen. Bråting, Gustav Nilsson, Lars Rohdin, Einar Sundman, Lasse Larsson och John Bruno Jackobsson.

Det var ordning på torpet då. Nu vet jag inte om de styrande kan multiplikationstabellen.

Byggen av tunnlar, broar och lyxvägar kostar pengar, men är ju inte vanliga kommunala utgifter. Lite för mycket fjäsk för hotelldirektörernas banderoller.