Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I ”Breaking dawn” får fansen vad de väntat på

I natt visades den – värld­ens just nu mest efterlängtade sexscen.

I den fjärde ”Twilight”-filmen får fansen äntligen vad de väntat på: en vigsel, en het bröllopsnatt och ett vampyrbarn.

Kärlekssagan mellan vampyren Edward och tonårstjejen Bella är omåttligt populär. Filmerna har hittills spelat in 12 miljarder kronor, böckerna har sålts i 116 miljoner exemplar och är översatta till 38 språk.

Temat är omöjlig kärlek – och avhållsamhet.

Trots det trånar tonårstjejer världen över efter de manliga huvudrollsinnehavarna Robert Pattinson och Taylor Lautner. De placerade sig på första respektive andra plats när amerikanska Glamour listade årets sexigaste män.

När den fjärde filmen ”Breaking dawn del 1” har premiär är förväntningarna extra höga. Bella och Edward gifter sig och tillbringar en het bröllopsnatt i Brasilien (där Bella blir gravid).

Där böckerna, författade av Stephenie Meyer som är mormon, lämnar sexscenen till läsarens fantasi ska filmen visa allt. Det satte press på filmteamet, berättar Robert Pattinson vid en intervju under ”Twilight”-stjärnans Sverigebesök.

– Det var 20 personer i rummet som hade åsikter om hur det skulle vara. De sa ”nej, så där skulle Edward aldrig jucka”. Det var galet. Alla var oroliga eftersom det var en betydelsefull scen som inte beskrivs i boken. Jag och Kristen var nervösa och producenten och regissören var nervösa på grund av åldersgränsen.

Robert Pattinson håller med om att filmerna skulle ha fått ett annat mottagande om den sexuella spänningen mellan Bella och Edward skildrats redan i den första filmen.

– Tiden innan paret får varandra är alltid mest intressant alla kärlekshistorier. I den första filmen ville jag till och med till förlänga den biten. Jag ville inte att Bella och Edward skulle ha kroppskontakt över huvud taget och att de scener där de faktiskt tar i varandra skulle vara väldigt starka. Riktigt djup förälskelse är när man blir galen bara av att vara i någons närhet, säger han till TT Spektra

Det anses mer eller mindre bekräftat att Kristen Stewart och Robert Pattinson är ett par även i verkliga livet. Magasinet Forbes listade dem som det femte högst betalda paret i Hollywood. Men när en finsk journalist under pressträffen ställer frågan mumlar 25-åringen ”Livet blir lättare om man inte pratar om det som är privat”.

– Jag tror att kemin mellan oss var en av anledningarna till att den första filmen blev en succé. Att jobba med någon som har samma sinnelag gör det mycket lättare.

”Breaking dawn del 2” är redan inspelad men har premiär först nästa år. ”Twilight”-resan är alltså ännu inte över för Robert Pattinson. Men han tror inte att rollen som den dystre vampyren kommer att förfölja honom för alltid.

– Jag har nästan varit tvungen att göra en film mellan varje ”Twilight”-film för att landa och inte bara förknippas med Edward. Nu har jag gjort andra filmer som spelat in pengar, så jag har en karriär. Det känns som om jag gjort pressträffar var tredje månad de senaste tre åren.