Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"I dag är jag mest imponerad av Astrid"

Ida Ingemarsdotter slutade femma i OS-sprinten.

Norge vann dubbelt – men det var fyran som hyllades efteråt.

– Den jag är mest imponerad av i dag är Astrid (Jacobsen), säger svenskan.

Ida Ingemarsdotter tog sig som enda svenska till final i den individuella fristilssprinten i Sotji. Väl där räckte 28-åringen – VM-tvåa förra året – inte till och åkte i mål som femma.

– Det vart lite strul och det fattades väl lite, lite för att ha det där sista som man behöver för att ta medalj, säger Ingemarsdotter, vars väg mot OS har varit minst sagt krokig i vinter.

– Man kan väl säga att ända sedan innan jul, då ryggen pajade, har det varit strul rakt igenom. Med lite perspektiv kommer jag säkert att vara nöjd med en femteplats med tanke på hur den senaste månaden har sett ut. Men är man i final vill man vara med och slåss om medaljerna, så självklart är man väldigt besviken.

Maiken Caspersen Falla vann finalen före Ingvid Flugstad Østberg. En norsk succé som kunde ha varit total om fyran Astrid Uhrenholdt Jacobsen – som förlorade sin bror i förra veckan – hade lyckats slå sig in på pallen.

– Det är en tragedi, men som hon kliver in i dag och blir fyra, det är imponerande, säger Ingemarsdotter.

Hon var långt ifrån den enda som ville hylla norskan, som snabbt leddes genom den mixade zonen utan att svara på frågor.

– Det är stor respekt, jag tror att det har varit en frizon för Astrid att få träna och fokusera på tävlingen. Det är klart att hon har haft och har fortsatt tuffa dagar, det är imponerande, säger Marit Björgen.

Den fyrfaldiga OS-mästarinnan fick själv se sig utslagen i semifinal, där hon föll på upploppet i ett sista desperat försök att spurta sig till final. Björgen gav ändå ett ganska glatt intryck efteråt.

– Det är klart att jag är besviken. Jag hade som mål att vara i finalen, men det klarade jag inte. Men när laget gör det så bra, och killarna gör det så bra, är det viktigt att glädjas över det.