Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I dag börjar Ipred-lagen att gälla – vad tycker du om det?

I morgon träder den så kallade Ipred-lagen i kraft. Den ger skiv- och filmbolag rätten att få ut uppgifter om vem som innehar den ip-adress som ägnat sig åt fildelning. Läsare på Op.se kommenterar så här:

Annons

skrämmande värld vi lever i när ett filbolag kan sitta och spana på vad jag har för mig på internet. (Det är något jag kan sträcka mig till att tillåta polismakten att göra.)

att det är självklart att upphovsrättsmakarna ska ha rätt till ersättning för det arbete som de lägger ner för att skapa sina alster, men att ge intresseorganisationerna rättigheter som bryter mot självaste grundlagen och som lätt kan komma att missbrukas.

Det måste bara finnas bättre sätt att tackla den här typen av problematik.

det att ställa om så jag laddar ner via en proxyserver i utlandet och hålla mig till slutna nätverk. De som drabbas av detta är inte de stora fildelarna utan okunniga som laddar hem eller har okrypterade trådlösa nätverk.