Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I dag landar Wiseman

Östersunds IK ser fram emot en vändning efter en tung säsongsstart.

I dag landar Chad Wiseman, den NHL-meriterade forwarden som ska få en stor roll under resten av säsongen.

Sporten har tidigare avslöjat ÖIK:s värvning av Chad Wiseman, den 32-årige kanadensiske forwarden som gjort matcher i NHL.

Klubben bekräftar nu att Wiseman är på ingång. Under dagen landar han på Åre Östersunds flygplats och tränar med laget i kväll.

– Jag förväntar mig en kille som är professionell både på och utanför isen och som höjer atmosfären i omklädningsrummet. Att han kan gå före och visa vad som krävs för att spela på en högre nivå. Sen har jag förväntningar på prestationen på isen också, att han håller en hög nivå och hjälper till att producera, säger ÖIK-tränaren Markus Åkerblom.

På Chad Wisemans digra meritlista finns, utöver nio NHL-matcher med New York Rangers samt San Jose Sharks, 603 matcher i Nordamerikas högsta farmarliga AHL. Där blev det 431 poäng för Chad Wiseman.

Östersunds IK har haft en tuff säsongsstart och parkerar just nu på nionde plats i division 1-serien. Dessutom flyttar laget ut ur provisoriska Z-hallen och in i nybyggda Östersund Arena senare i år.

– Vi har hela tiden haft en plan att kunna bjuda på något speciellt när vi flyttar in i nya arenan men vi trodde inte att en spelare av den här kalibern skulle vara möjlig att få hit. Men så blev det. Det är möjligt tack vare sponsorer som har ställt upp, säger ÖIK:s klubbchef Kjell-Åke Andersson.

Chad Wiseman kommer att bära nummer 16 i Östersund, men det återstår att se när han blir spelklar. ÖIK spelar nästa match i morgon kväll borta mot Kovland.