Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I dag ska Olsson vara på pallen igen

I lördags var Hans OIsson strax utanför pallen. I dag är han ute efter revansch och det i den backe han kan åka i med förbundna ögon.
– Jag har växt upp i den här backen så jag kan den utantill, säger han.

Fartspecialisten Hans Olsson gick fyra år på skidgymnasiet i Järpen och tränade därmed en hel del i Åre. Det hoppas han ska ge en del fördel när han på onsdagsmorgonen gör sitt sista störtlopp för säsongen i världscupen. En säsong där han fått sitt riktiga genombrott med en tredjeplats som bäst och totalt en 17:e plats i cupen.

störtlopp i Kvitfjell, Norge, var han nio hundradelar från pallen. Den här gången vill han ha hundradelarna på sin sida.

– Jag vill vara med i toppen, topp-3. Men då kan jag lika gärna vinna för det är så små marginaler. Men det är inte upp till mig och vinna, utan för de andra att slå mig, säger Hans Olsson.

24-åringen är lugn men förväntansfull och har bra självförtroende inför dagens uppdrag. Vid gårdagens träning gick han dock inte för fullt och erkände att han kanske körde lite för avslappnat.

– Men det är skönt att inte köra för fort så man får något favorittryck på sig. Det är bra att slå i underläge.

avbrytas efter 14 åkare på grund av dimman. De åkare som inte fick chansen testar istället backen i dag tidigt på morgonen.

– Hur man än vänder på det så blir det orättvist. Men jag tycker det är skönt att ta sovmorgon och jag tror inte förhållandena kommer att förändras så mycket, säger Olsson.