Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I dag släpper Jens Persson sin nya skiva

I dag kommer Jens Persson med en ny skiva. De första exemplaren kommer han att ha med sig till Veras i Funäsdalen där han finns under fredagen.

Jens Persson har jobbat i många år med sin nya skiva. Redan under 2005 bestämde han sig för att göra den och sedan har han skrivit låtar och spelat in.

– Man får ta en bit i taget för det är ganska mycket som ska ordnas och sen är det ju även den ekonomiska biten som ska lösas, säger Jens som gjort det mesta själv på plattan.

Skivan innehåller åtta låtar som Jens Persson har skrivit själv. Bland spåren finns även en låt av Allan Edwall och en av Marylin Manson, två artister som de flesta anser står långt ifrån varandra.

– Skrapar man lite på ytan så tycker jag att det finns vissa likheter mellan de två, hävdar Persson.

Någon partyplatta är det inte som Jens Persson har arbetat fram. Inspelningarna är akustiska och det går att hitta tendenser alltifrån progg till punk.

– Det är en lyssnarskiva. Mina texter handlar om betraktelser på mänskligheten och av samhället.

Skivan finns upptryckt i 500 exemplar och Persson hoppas på att de ska gå åt. Många är redan förbokade.

– Någon ekonomi finns inte i att ge ut en skiva. Får jag tillbaka det jag har lagt ut är jag väldigt nöjd.

– Vitsen är väl att få ett kvitto på något man har gjort själv och förhoppningsvis kan det ge andra typer av spelningar för mig, säger Jens Persson som inte skulle ha något emot att få göra sin svenska version tillsammans med Marylin Manson när han kommer till Sverige senare i år.

Skivsläppet kommer att vara under två dagar. Förutom på Veras så kommer Persson att finnas i Medborgarhuset i Sveg där han spelar på ett musikcafé under lördagen.