Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I KORTHET

Annons

På dagis är det ett måste att märka barnens kläder. Här finns smarta namnlappar att beställa på nätet:

www.namnband.se

www.namnlappar.se

www.vavnamn.se (TT Spektra)

Små barn fascineras av kontraster. I boken Mina fina djur, av Xavier Deneux, (Rabén & Sjögren) är alla djuren i stilrent svart och vitt. Små kikhål i de stadiga kartongsidorna gör det extra spännande för barnet att själv bläddra från sida till sida. Pärmarna är mjukklädda. (TT Spektra)

En vindfleeceoverall till baby (storlek 56-80) som sålts på Polarn O Pyret från och med hösten 2007 återkallas, eftersom overallens vindtäta huva är stor i storleken och det därför finns en kvävningsrisk om barnet får luvan över ansiktet. Berörda kunder ombeds lämna tillbaka overallen och får pengarna tillbaka.

Artikelnummer på den aktuella overallen är: 1120143, 60004893, 60002547, 60009138. Numret finns vid skötselrådet. (TT Spektra)

Barnen går före allt annat i vardagslivet för dagens föräldrar. Men trots sitt stora engagemang upplever många föräldrar att det är svårt att få tillräckligt med tid för barnen.

– Föräldrarna har en idealiserad bild av hur de, avskärmade från allt annat, kan ge barnen sin odelade uppmärksamhet. Men det är svårt att få till med allt det praktiska arbete som måste göras, och det skapar dilemman och dåligt samvete för föräldrarna, säger Lucas Forsberg, som genomfört en studie som ingår i ett större forskningsprojekt där vardagsliv i barnfamiljer jämförs mellan Sverige, USA och Italien.

Studien visade även att svenska familjer fortfarande är ojämställda, trots att Sverige ofta ses som ett föregångsland, både när det gäller barnomsorg och jämställdhet. (TT Spektra)

Blanda ihop de grönsaker du har till en härlig combo. Till exempel 1/2 dl blomkål eller broccolibuketter, 1 morot och 1/2 dl ärtor. Skala och tärna

moroten. Dela blomkålen eller broccolin i små buketter. Lägg grönsakerna i en kastrull och täck med vatten. Koka i 5-10 minuter tills de känns mjuka.

Lägg i ärtorna mot slutet. Mixa eller mosa. Servera med en klick smör, rasp- eller olivolja och gärna lite riven parmesan. (TT Spektra)

Receptet är hämtat ifrån Andra mosboken - En kokbok för hungriga bebisars föräldrar, av Johanna Westman (Tiden).