Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I Krokom cup är det fotboll dygnet runt som gäller

I fredags kväll rullade man in en boll i Krokomshallen och lät den rulla – två dygn senare hade den rullat färdigt.
Då var Krokom cup över.
Fera hundra ungdomar från länets alla hörn hade då spelat fotboll dygnet runt.

Annons

Krokom cup är en institution inom ungdomsfotbollen. Först är det ÖP--liret, sedan Storsjöcupen och möjligen någon annan utomhuscup om sommaren, men på vårvintern, innan planerna är brukbara – ja, då är det inomhus och Krokom som gäller.

– Vi hinner bara få ut inbjudan på vår hemsida så översvämmas vi av anmälningar, sa en av de ansvariga i organisationen sent på natten mellan lördag och söndag.

slog om till sommartid 02.00, var det fortfarande fullt med publik på läktarna. Men visst var vi litet mosiga, även om spelarna på planen verkade ha hur mycket energi som helst. Om man tittade sig omkring då såg man ett tvärsnitt av svensk befolkning, både vad avser ålder, kön, socialgrupp och allt vad det nu kan tänkas vara. Jag skulle tippa att Krokomshallen denna helg var en av de mest frekvent besökta mötesplatserna vad avser evenemang i det här länet.

söndagseftermiddagen när finalerna avgjordes var det lapp på luckan. Under finalen mellan hemmalaget Koff (Krokom/Offerdals fotbollsförening) och IFK Östersund i äldsta pojkgruppen var det omkring 250 personer på läktarna. Och nästan lika mycket folk var det under hela finalpasset.

Det säger väl allt. Hur många av länets elitklubbar drar så mycket folk till sina hemmamatcher?

Nåja, så spelas det publikvänlig fotboll också. Inomhusmiljön och de korta matcherna gör sitt till för att höja spänning och dramatik, och det är inte alltid de på förhand tippade favoriterna som avgår med segern. Tvärtom, ett slumpmål i slutsekunderna kan ställa till det för vilket lag som helst.

liten slutsats man kan dra är det väl att de lag som har snabba, korta spelare har litet försprång mot övriga.

I övrigt imponerade Funäsdalen/Brekken och Bispgården, inte bara för sitt fina spel under gruppspelet, utan också för att de var de mest långväga gästerna i förhållande till Krokom, och som sedan åkte hemåt på morgonkröken.

Starkt!

Här finalresultaten (fler resultat finns på www.krokomscup.com):

Mörsil–Sundsjö 2–0

Bergs IK-Järpens brudar 0-1

Alsen/Mörsil–R Offerdal 2–0

Pinglorna (KD 55)–Järpens brudar 0–1

IFK Östersund–Koff 4–1

Frösö IF–Åzö 1–0

ÖFK–Mörsil/Alsen 5–1