Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I kväll drar det igång!

Äntligen! Nu drar ÖP-liret igång. Först ut är Opes och Myssjö/Ovikens flickor -95 i division III södra. Matchen spelas på Odenvallen i Östersund.

Annons

– Det är riktigt roligt att det är i gång nu, det enda som är litet synd är att det är typiskt ÖP-lirsvärder, säger Sverker Månsson på Jämtland Härjedalens fotbollsförbund.
Litet regn alltså. Och litet blåst. Precis som det ska vara en tisdagskväll i maj på en grusplan i ÖP-liret.


För spelarna i de båda lagen pirrar det säkert litet extra så här timmarna före, och även för domaren, förstås. Kvällens domare heter Michael Sällström, och han är en ung debutant. Vi önskar honom extra mycket lycka till.
Annars är det en blandning av både rutinerade veteraner och unga debutanter bland domarna i ÖP-liret.


– De allra bästa domarna dömer också ÖP-liret. Det är viktigt eftersom det handlar om utbildning för spelarna. Det märks när de blir äldre om de inte fått lära sig reglerna som unga, säger Sverker.– Javisst, det är en medveten strategi. Exempelvis kommer både Anders Ydståhl och Mattias Eneberg att döma i år. Vi har faktiskt väldigt bra domare överlag i ÖP-liret inom rimligt reseavstånd och vi står oss bra sett till landet i övrigt, säger han.– Ja, men ta med paraply!
Matchen börjar klockan 19.00.