Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I kväll sänds sista intervjun med Kim Anderzon

Den 24 oktober i år gick Kim Anderzon bort. Bara två veckor tidigare fick SVT:s Fråga doktorn komma hem till henne. Intervjun, om drömmar, sjukdom, liv och död sänds i SVT på måndagskvällen.
– Det var hennes vilja att den skulle sändas även om det skulle bli så att hon gick bort, säger dottern Tintin Anderzon till Aftonbladet.

Annons

För tre år sedan fick Kim Anderzon diagnosen cancer. I samtalet med Suzanne Axell berättar hon om den tuffa sjukdomen. Om hur hon hämtade styrka i mötet med publiken på Boulevardteatern, där hon spelade Den skalliga primadonnan så sent som under hösten.

– Jag har alltid jobbat. Jag har inte sett det som ett arbete utan som en lustfylld lek, säger Kim Anderzon.

I intervjun berättar hon om att som 16-åring kom till Stockholm med drömmen om "att bli något". Dessutom delar hon med sig av sina tankar om livet. Och döden.

–Jag trampar inte omkring i dödens land så mycket, då får man ju panik. Jag vill tro på inkarnation, att snart ses vi igen. Jag har haft ett lyckligt liv. Jag har ett lyckligt liv. Jag ser inte så många dagar framåt.

Här kan du se intervjun.

Mer om Kim Anderzon:

Kim Anderzon minns Östersund. Vi minns Kim Anderzon

Kim Anderzons begravning blir öppen för alla

Jämtlandsbördiga skådespelaren Kim Anderzon har avlidit

Bildextra: Så minns vi Kim Anderzon

Se Kim Anderzons medverkan i "En Midsommarnattsdröm" vid Döda fallet