Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I kväll satsar Matilda på comeback

Hon har sågats rejält av juryn två veckor i rad, men det struntar svenska folket i. Matilda Melin är kvar i idol och i kväll tolkar hon Roxettes "It must have been love".

– Nu ska jag göra comeback, säger Matilda Melin.

Förra veckan fick Matilda Melin återigen ta emot hårda ord från juryn som inte alls var nöjda med hennes framträdande. Fel låtval igen och Laila Bagge Wahlgren trodde inte att Matilda Melin skulle få sjunga vidare i idol. Men eftersom det är tv-tittarna som bestämmer vilka som platsar i idol får Matilda en chans till.

Med lite Jämtlandsluft i lungorna, ny energi från nära och kära och ett bättre låtval än tidigare ska hon visa juryn vad hon egentligen kan. Temat är "svenska musikexporten" och låten Roxettes kärleksballad "It must have been love" från 1990.

– Nu känns det som en trygg låt. Det här är ett bättre val och mera min stil, säger Matilda Melin.

– Det är en låt där jag kan ta ut svängarna och så är den himla fin. Jag känner lite connection till den, försätter hon.

Matilda Melin håller med juryn om att hennes tidigare låtval inte har varit de bästa.

– Vi valde låtar för jättelänge sedan och jag valde två låtar som jag aldrig gjort förut. Jag tänkte inte på det då, förklarar Matilda Melin.

Helst hade hon velat göra båda låtarna akustiskt, men fick nej med förklaringen att låtarna inte passade i akustiska versioner.

– Jag hinner inte sjunga när det går så fort, jag har inte den rösten som passar för det, säger Matilda.

I kväll har hon startnummer fyra då tio idoler ska bli nio. Fredagsfinalen börjar 20:00 i tv 4.