Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I väntan på en plats i länsfinalen

Killarna i The Bomb från Strömsund står i green room och jonglerar med diabolo och bollar. De är inte ett dugg nervösa inför deras spelning om ett tag.

Annons

– Nä, vi värmer upp lite bara, säger Oscar Hammar medan han kastar den timglasformade diabolon upp i luften. Sedan fångar han den i snöret han håller spänt mellan händerna.

The Bomb spelar tv-spelsmusik, och de uppträder mellan Görda som spelar hiphop och Jack som är singer/songwriter.

i årets Musik Direkt. Tio band tävlar i kväll om en plats i länsfinalen och sedan kanske en plats i Riksfinalen. Medan The Bomb värmer upp kan Sanna Hestner och Erika Grundström lugnt titta på jongleringsföreställningen. De har redan uppträtt.

– Det gick ganska bra, jag tappade luften och blev torr i munnen när jag skulle sjunga, berättar Erika Grundström.

nöjda med sitt uppträdande, de sjöng två egna låtar.

– Det gick jättefort där ute, säger Sanna Hestner.

Andreas Norling sitter också i green room. Han spelar i bandet The Relatives från Rätan, som spelar allra sist i kvällens tävling.

– Det är både lite både och att vara sist, det är lite nervöst men samtidigt bra att man får avsluta det hela, säger han.

salong är fylld till lite över hälften av publik. Här finns både föräldrar och kompisar som har kommit för att se hur det går i tävlingen.

Andersson har åkt ändå från Huskölen utanför Ytterhogdal för att se sonen John spela med sitt metalband Corrosive Smile. När det är dags för en 20 minuter paus passar Håkan och Ella-Karin på att gå ut i foajén och träffa John. Corrosive Smile är ett av de fem band som spelat innan pausen.

– Jag tycker att de är helt fantastiska, och det är en sådan bredd, säger Ella-Karin om inte bara sonens band utan alla som spelat hitintills.

för sonens band har de svårt att sia om.

– De flesta är så duktiga och man vet ju inte hur juryn tänker. Men de fick ju igång publiken i alla fall, säger Håkan.

när pausen är slut. Sedan är det dags för juryn att överlägga. När de är klara har projektledare Mia Kempff äran att få presentera kvällens jokrar och direktkvalificerade till länsfinalen.

som har chans att ta sig till länsfinal är Jack och The Relatives. Direktkvalificerade till final är Joakim Malthesson och Görda.

– Det här är faktiskt en stor grej för mig för det här är fjärde året jag är med, säger Joakim Malthesson.

Se en intervju med vinnarna på ÖPtv. Andra deltävlingen i Musik Direkt är i kväll.