Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IATA: Säkert att ta flyget

På bara en vecka har tre flygkrascher i världen krävt 460 liv, mer än dubbelt så många som under hela förra året. Frågor om flygets säkerhet ter sig helt befogade, medger Tony Tyler, chef för den internationella flygorganisationen IATA.

– Den största respekten gentemot de omkomna visar vi genom att vända på varje sten för att förstå orsakerna, säger Taylor som den mörka statistiken till trots ändå menar att "gå ombord på ett flygplan är en av de säkraste aktiviteter som finns".

För en vecka sedan kraschade Malaysia Airlines plan i östra Ukraina, förmodat nedskjutet. I onsdags omkom 48 personer vid en misslyckad nödlandning i Taiwan och på fredagen hittades vraket efter det algeriska plan som kraschat i Mali. Flygolyckorna i Taiwan och Mali tros båda ha orsakats av extremt väder: tornado respektive sandstorm.

Kuala Lumpur (TT-AFP)