Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IBC:s tjejer avslutade med DM-seger

2008/2009 har bjudit på ett par tuffa kamper mellan IBC och Frösön. Säsongens sista match, DM-final-en, var inget undantag – och det gick som det brukar.

– Vi är kanske ett lite starkare lag, erkände Jessica Eriksson, femmålsskytt för segrarna IBC.

I seriespelet har IBC vunnit över Frösön med 11–7 och 7–2, klara siffror kan man tycka men båda matcherna har varit väldigt jämna i stora perioder. Så var även lördagens DM-final mellan ettorna och tvåorna från division 2-spelet.

– Vi är väl lite starkare och de har ett ungt lag så innan matchen känner man pressen att vi ska vinna ... jag var nervös, säger Jessica Eriksson.

Och det hade hon och hela IBC all anledning att vara. Frösön var i det längsta med i matchen – de tog med sig 4–3 efter första perioden, en ledning som IBC sedan vände på innan Frösön kunde öppnade sista ronden med ett tidigt 5–5-mål.

IBC och Jessica gasen i botten, med tre mål av Jessica och ett av Erika Björklund säkrade favoriterna DM-segern.

9–5-målet var en riktig delikatess där Jessica visade upp väldigt fin teknik när hon med ett par mjuka dragningar rundade sista backen och snärtade upp bollen i krysset bakom duktiga Frösömålvakten Anneli Hult.

i och med segern en fantastisk säsong med idel segrar.

– Ja det har gått bra för oss ... men faktiskt har det varit lite tråkigt också att vinna så många matcher så stort, säger Jessica som själv har en betydande del i de stora siffrorna.

I seriespelet gjorde hon 67 mål på 22 matcher – en otrolig produktivitet som IBC troligen får klara sig utan i division 1 till hösten.

– Jag har kommit in på innebandygymnasiena i Mora och Umeå och troligen kommer jag att tacka ja till någon av platserna.

Skulle Jessica välja att flytta till Umeå får IBC en riktigt otrevlig överraskning till hösten – vid en flytt till Umeå kommer nämligen Jessica att spela tillsammans med seriekonkurrenterna RIG Umeå.

Mål IBC: Jessica Eriksson 5, Erika Björklund 2, Ida Johansson, Emma Holm. Frösön: Marina Karlsson 2, Julia Dahlgren, Susanne Carlberg, Alexandra Milde.

Publik: 157 åskådare.