Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Icebreakers på besök

Hockeyhösten börjar tidigt i år. Redan 7 augusti blir det en publikmatch i Arenan. Peter Forsbergs stjärnfyllda Icebreakers kommer till Östersund för uppvisningsmatch.

Icebreakers är inne på sitt tolfte år i sin välgörenhetsresa. Det som från början startade i liten skala enbart i Västernorrland och bara med spelare från Timrå och Modo, har utvecklats till något mycket större.

– Ingen trodde att det skulle bli bra, men nu är det enormt uppskattat. Det är i princip fullsatt överallt dit vi åker, berättar Hans Andersson, "manager" för stjärnlaget.

Laguppställningen har också breddats. Numera är det både före detta och aktiva NHL-proffs som ingår i laget. Och spelarna tycker det är hedrande att bli uttagna.

– Häromåret fick Gabriel Landeskog frågan om han ville vara med. Han undrade om det verkligen var sant att han kulle få chansen i ett så välkänt lag, säger Hans Andersson.

I fjol var laget bland annat i Hoting. I år blir det två stopp. I Östersund och i Örnsköldsvik.

– Jag tror att det kan bli en fullträff. Östersund har en mycket fin ishall och Östersunds IK gör ett väldigt fint jobb, menar Andersson.

Av de spelare som hittills lämnat klartecken finns bröderna Sedin, Alexander Steen samt förstås Peter "Foppa" Forsberg.

– Eftersom det var Modo:s 70-talister som startade satsningen börjar många komma till åren. De börjar bli lite "lytta och halta". Men vad gäller "Foppa" har jag sagt att inte får lägga av än på åtminstone tio år, säger Andersson och skrattar.

Syftet med Icebreakers är att dra in pengar till sjuka och handikappade barn. Familjer och andra anhöriga är fria att söka del av de insamlade pengarna.

– Det kan handla om upplevelser eller hjälpmedel.

Hittills, på tolv år, har Icebreakers fått in över åtta miljoner kronor.