Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Icebreakers vann inför storpublik

Det var välfyllt på läktarna när Östersunds IK tog emot stjärnspäckade Icebreakers i Östersund Arena.

Annons

Bara det faktum att det tog flera minuter för speakern att presentera spelarna i Icebreakers och deras imponerande meritlistor sa det mesta om vilka hockeyprofiler det var som intog Östersund Arena i matchen mot ÖIK. Det stjärnspäckade gänget visade klassen och bjöd på flera tekniska nummer och läckra anfall i en i övrigt snäll och inte särskilt tempostark match.

Icebreakers vann matchen med 6–2, där en av lagets yngre spelare, Edmonton Oilers Anton Lander (23) gjorde tre mål. Kanske inte så konstigt när Landers kedjekompisar hette Markus Näslund och Peter Forsberg.

– Vi hade ett krav när jag och Peter skulle spela tillsammans att vi måste ha någon som kan åka skridskor i alla fall, och de kan ju de yngre, säger 41-årige Markus Näslund.

Säsongens första målskytt hos hemmalaget ÖIK blev 18-årige Anders Waplan.

– Det var skönt. Jag fick en jäkla passning av Nyqvist (Anton), så det var inte så svårt, säger Anders Waplan.

Att inleda försäsongen med att möta ett gäng hockeylegendarer var speciellt för Anders Waplan som går in i sin första riktiga a-lagssäsong.

– De är ju fruktansvärt skickliga och det blir lite annan hockey än vad vi brukar spela. Men mycket folk på läktarna och en kul match.

Läs mer:

NHL-stjärnorna samlade ihop pengar till sjuka barn

Stina värmer upp NHL-proffsen

Berge och ÖIK redo för "Foppa"