Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idé om Krokomsstad

Miljöpartisten Owen Laws vill att Krokoms kommun gör allt vad den kan för att Krokom ska bli en "stad".

– Jag vill se höghus i Krokoms centrum. Jag vill se en stadsbildning, sa han vid kommunstyrelsens sammanträde på onsdagen och fick både stöd och mothugg.

En av punkterna under sammanträdet var att stadsarkitekten Anne Dahlgren informerade om hur arbetet fortskrider med den nya översiktsplanen för Krokoms kommun som kommunfullmäktige ska anta i höst, som det är tänkt.

Till de förslag som redan finns på pränt och som kommer att ingå i de handlingar som ska skickas ut på samråd, och läggas ut på kommunens hemsida, ville Owen Laws vid sammanträdet lägga till flera skrivningar om satsningar på att utveckla Krokoms samhälle till en stad.

"Det krävs ett djärvt grepp för att få snurr på utvecklingen!", skriver han i en protokollsanteckning.

För han blev nedröstad både av S och V i oppositionen, och av företrädarna för C, M, FP och KD i den styrande alliansen där även MP ingår.

Men efter ett förslag från Lena Persson (KD) så beslutade kommunstyrelsen ändå att stadsplanerna ska finnas med, som en synpunkt från "byaturnén" som politiker och tjänstemän gjorde hösten 2012 och vintern 2013. Detta för att stimulera debatten.

"Krokoms samhälle bör bli en stad. Centrum bör planeras för höghus för attraktivt boende, och arbetsplatser för centrumverksamhet", lyder tillägget.

S och V reserverade sig mot detta. Deras företrädare i kommunstyrelsen framhöll att det är orättvist mot de personer som vid bymötena framförde synpunkter som inte kom med i skrivningarna.