Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idol-Matilda: "Ganska bra att bli sågad"

– Det gick inte så bra förra veckan. Jag valde helt fel låt, men kände att det är nu i början jag har möjlighet att experimentera. Jag ville göra något annorlunda för att visa min bredd, säger Matilda Melin.

Annons

Förra fredagen var temat Här är jag och Matilda sjöng då Macklemore och Ryan Lewis "Thrift shop". Juryns Alexander Bard sågade henne efteråt.

Men hon tog inte särskilt hårt på kritiken.

– Det var ganska bra att bli sågad. Nu har förväntningarna sänkts, så om jag gör det bra den här veckan kan jag visa Bard att jag visst är värd att vara här, menar Matilda.

På torsdagen var ÖP på plats i "Idol"-studion utanför Stockholm för att vara med på repetitionerna inför kvällens direktsändning. Matilda Melin från Frösön, som har tagit sig riktigt långt i tävlingen, ska i kväll medverka i den andra fredagsfinalen.

Veckans tema är "Min idol" och Matilda Melin har valt att sjunga "Superhero" av hennes stora idol Cher Lloyd.

– Jag känner mig peppad inför att sjunga låten. Texten handlar om att man inte är någon superhjälte, så det blir lite ironiskt eftersom det gick som det gick förra veckan.

I går var det repetition i "Idol"-studion utanför Stockholm. Samtliga del-tagare fick under en halvtimme köra sitt nummer tre gånger under bevakning av en sångcoach och en koreograf.

– Det kändes inte så bra de första två gångerna jag körde. Jag kände mig så instängd med medhörningen i öronen och kunde inte fokusera på något annat än sången eftersom jag inte hörde musiken så bra, säger Matilda.

– Till den tredje gången bad jag om att få plocka ur den ena snäckan och då blev det mycket bättre och jag kunde släppa loss.

Hittills har "Idol"-deltagarna haft full makt att själva välja vilken låt de ska sjunga. Men från och med nästa fredag har de ett 20-tal låtar att välja mellan.

Matilda har redan bestämt vad hon ska sjunga då, men får inte berätta vilken låt det blir.

– Jag ville ha en akustisk version av låten den här veckan, men hoppas på att få ha det nästa vecka i stället.

"Idol"-deltagarna bor på hotell och umgås i princip dygnet runt.

– Man hamnar i en bubbla. Vi försöker att hitta på saker tillsammans, flera i gänget är från Stockholm så vi träffar deras kompisar. I helgen ska jag åka hem till Östersund och det ska bli skönt att komma ur bubblan ett tag. Men jag vill inte att den ska spricka.

"Idols" fredagsfinal sänds i kväll klockan 20.00 på TV4.