Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Idol" skrotar vinnaralbum

"Idol"-vinnaren har sedan starten 2004 fått släppa ett album direkt efter säsongen. Årets vinnare får dock inte ge ut något album efter segern, skriver Aftonbladet. I stället får artisten ge ut en ep med fyra låtar. (TT)

Annons

"Idol"-vinnaren har sedan starten 2004 fått släppa ett album direkt efter säsongen, lagom till julhandeln. Årets vinnare får dock inte ge ut något album efter segern, skriver Aftonbladet.

– Nu ger vi artisten lite större möjlighet att faktiskt få ge ut material som visar vem han eller hon är, säger Frida Rydman, ansvarig för Idol" på Universal-bolaget Capitol, till tidningen.

I stället för ett album får vinnaren i stället släppa en ep med fyra låtar.

– Det blir vinnarlåten, originallåten som de har fått framföra i tävlingen under hösten, en annan låt som man har gjort under säsongen där har de fått lite fritt val och sen blir det ytterligare en originallåt, säger Frida Rydman och tillägger att man kanske väljer att ta fram ännu en ep med artisten i början på nästa år.