Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrottsvetenskap på Mittuniversitetet får VG

Utbildningen i idrottsvetenskap vid Mittuniversitetet får väl godkänt. Visar en utvärdering.

Annons

– Vår grundutbildning är gedigen och väl förankrad i forskningen. Det tror jag är några väldigt viktiga framgångsfaktorer för att skapa en god kvalitet i utbildning, säger studierektor Ylva Fjell, i ett pressmeddelande.

Det är Universitetskanslerämbetet som granskat alla högre utbildningar i landet, som leder till en examen inom ämnet idrottsvetenskap. De genomförda utvärderingarna har haft ett särskilt fokus på uppnådda studieresultat och utvärderat i vilken mån resultaten svarar mot de uppställda examensmålen. Där studenternas självständiga arbeten har varit en stor del i utvärderingen.

Studenternas självständiga arbeten har granskats och de fick betyget "hög kvalitet".

– Det är ett glädjande besked, vi driver ett fortlöpande arbete för att höja kvalitén inom alla våra utbildningar och de här utvärderingarna använder vi för vår fortsatta kvalitetsutveckling, säger dekanen Susanna Öhman.

Utbildningarna i idrottsvetenskap är knutna till forskningen som bedrivs inom hälsovetenskap och vid Nationellt vintersportcentrum i Östersund, där forskarna samarbetar kring förbättrad träning och prestation inom prestationsidrott samt fysisk aktivitet och hälsa.

Idrottsvetenskap vid Mittuniversitetet ges som fristående kurser upp till kandidatnivå och i Idrottsvetenskapliga programmet.