Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK blev för tuffa hemma – ÖFK föll på Gamla Ullevi

Spelet var stundvis väldigt bra, ÖFK höll boll och hade många chanser. Trots det blev det inga mål samtidigt som IFK gjorde två. Därmed blev det den tredje tunga förlusten för ÖFK.

Gästande ÖFK hade ett flertal fina chanser i första halvlek på Gamla Ullevi, bland annat på en fin hörna från Ken Sema som snubblande nära gav ledningen efter nick av Alex Dyer. Men där dansade också en IFK-försvarare som räddade IFK från att börja i underläge.

ÖFK rullade mycket boll men hade en del problem med passningsspelet, som bitvis öppnade för IFK att ta tillbaka bollen. Och efter en fin passning från Sebastian Eriksson kunde också Sören Rieks sätta 1-0 till hemmalaget bakom Aly Keita.

– Vi har haft några fina chanser men vi ska försöka städa upp lite. Några detaljer, sade Graham Potter till CMore i halvtid.

Trots stort bollinnehav och en hel del fina chanser fick ÖFK inte in kvitteringsmålet. Ken Sema jobbade hårt i anfallet och låg bakom en hel del. Gabriel Somi såg matchotränad ut till en början men när han, Stefan Karlsson och Dennis Widgren hittade spelet mellan sig visade ÖFK att de kan vara farliga även på Ullevi.

Men bollen rullade inte gästernas väg. Istället körde IFK snabba kontringar och efter en riktig delikatesspassning i ÖFK:s straffområde från inhopparen Martin Smedberg-Dalence kunde Elias Omarsson sätta 2-0 till IFK i 73:e minuten. Aly Keita gjorde vad han kunde, försvaret tappade bort Omarsson och islänningen från Vålerenga satte ledningsmålet.

Det blev också vinstmålet. Trots fina chanser och bra spel från ÖFK:s sida gick det helt enkelt inte att slå hål på de blåvita. Östersund förlorade därmed tredje matchen i rad och fortsätter att ha svårt med effektiviteten på bortaplan.

– Det är synd att vi inte gör mål. Vi skapar och vi spelar bra men vi gör inte mål. Men jag tror det kommer till slut, man måste ha tålamod, säger Ken Sema till C More.

Men något bortaspöke tror han inte på. Det handlar om annat.

– Jag tror inte det är något bortaspöke. Det är ofokus, säger Ken Sema.

Mer från matchen:

John Alvbåges hyllning till ÖFK: "Spelar en fantastisk fotboll"

Potter efter ännu en förlust: "Vi spelar bra och därför svider det lite extra att förlora igen"

IFK blev för tuffa hemma – ÖFK föll på Gamla Ullevi

ÖFK förlorade mot Göteborg – så var matchen minut för minut

Eftersnack – Tränare och spelare analyserar matchen IFK Göteborg – Östersunds FK

Höjdpunkter:

Omarson avgör för IFK Göteborg – se 2–0-målet här

Nytt jätteläge för Curtis Edwards – se ribbskottet här

Curtis Edwards nära att ge ÖFK ledningen mot IFK Göteborg – se läget här