Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK fick spö – Piteå mot ettan

IFK Östersund lyckades inte rubba serieledande Piteå.
– Omställningsspelet har varit ett problem för oss. Så även den här gången, analyserar Adam Mattiasson efter 0–3 (0–0).

Två snarlika genombrottsmål, och så en snabb kontring efter hörna.

Efter en jämn och smågrinig första halva var det till slut Piteå som visade effektivitet och varför de toppar serien.

IFK, hemmalag på Jämtkraft Arena den här lördagen, hade nog så mycket boll men var inte vassa nog när avslutschanserna kom.

– Vi vill vara det bollägande laget och anfalla på så vis. Det är så vi vill utveckla vårt spel. Sedan har vi haft problem flera matcher med att hantera spelvändningarna, säger IFK-tränaren Adam Mattiasson om baklängesmålen efter paus.

Chanser för IFK fanns. Christoffer Fryklund hade två bra nickar på hörna, varav en i ramen, och Patrik Lindgren ett lågt avslut som räddades ut i gaveln.

– Piteå gör sitt, men vi tar inte vara på någon av våra chanser, säger Mattiasson.

Piteå, med förra ÖFK-engelsmännen Rob Clark och James Burgin i startelvan, gjorde ett litet ryck i serietoppen medan IFK är fast förankrat i mittens rike.

– Tabellen är alltid det primära, men vi har också många fler mål än så. Vi är nykomlingar i serien och har många yngre spelare som behöver erfarenhet från nivån.

En av dessa, Sebastian Lundbäck, var på nytt drivande i passningsspelet på IFK-mittfältet. Storebror Jonathan fortsätter toppa skytteligan i serien med 17, men blev mållös den här gången när IFK kändes lite för tunna på sista tredjedelen.