Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK-ledare rasar över ÖFK: – Jag är fullständigt vansinnig!

19 dagar innan seriepremiären får IFK Östersund chockbeskedet. ÖFK värvar lagets mångårige materialförvaltare Christer Olsson.
– Jag är fullständigt vansinnig! De sätter oss på pottkanten, säger IFK:s Bengt Eriksson.

Annons

Beskedet om att Christer Olsson väljer ÖFK framför att fullfölja sitt avtal med IFK Östersund slog ned som en bomb i IFK i måndags.

– Vi är fruktansvärt upprörda på ÖFK. Om de ändå hade haft kurage att prata med oss först. Nu sätter de oss på pottkanten.

Enligt Eriksson – som är ordförande i herrsektionen i IFK – försökte ÖFK locka över Olsson redan i fjol.

– Vi hade ett möte med Rolf Lohse där vi påtalade att om det här ska fortsätta kommer vi att bjuda över varandra på allting.

har under många år haft en mycket viktig roll i IFK Östersunds A-lag. Till i år hade IFK dessutom planerat att öka Olssons uppgifter i föreningen, bland annat på den administrativa sidan.

– Christer har varit minutiös i sin roll som materialförvaltare. Under hans tid har det till exempel aldrig försvunnit en boll.

Värvningen av IFK:s materialförvaltare kommer i ett skede då samarbetet mellan IFK Östersund ÖFK börjat fungera bättre och bättre.

– Senaste tiden har vi sett en öppning mot en mer civiliserad stämning mellan klubbarna. Men nu går de bakom ryggen på oss. De respekterar inte ingångna avtal och sätter oss på pottkanten.

– Nu är vi tillbaka där vi varit. Allt ska vara på deras villkor. Det får vara slut på det här.

– Vi får väl ringa upp gamla kompisar, gamla IFK:are. Men det blir inte lätt. Det är oglamoröst att vara materialare, säger en mycket upprörd Bengt Eriksson, som på grund av ledarbristen i föreningen, själv fått ta sig an jobbet som U 19-tränare.

ÖFK:s ordförande Rolf Lohse kommenterar övergången:

– Vi har haft Christer Olsson i åtanke i många års tid. Flera av våra tränare har velat ha honom, men vi har inte velat störa IFK i deras verksamhet. Dessutom har han frågat oss om uppdrag i ÖFK, och när Anders Bitén nu tvingats sluta var det läge att tillfråga Christer.

– Jag kan förstå om det ställer till problem för IFK. Men samtidigt; Christer är en vuxen människa och måste få ta ett eget beslut. Och det är absolut inte pengarna som drar, det kan jag garantera. Det är snarare än ny utmaning som lockar.

Mer läsning

Annons