Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Östersund erbjuden att ta över ÖFK:s kansli

IFK Östersund har blivit erbjuden att ta över Östersunds FK:s kanslilokaler på Jämtkraft Arena.
– Om det inte löser sig är vi intresserade, säger Sören Björklund, ordförande i IFK Östersund.

Historien om kanslilokaler och andra utrymmen på Arenan har tagit en oväntad vändning.

Eftersom ÖFK vägrar att betala den hyra som Östersunds kommun vill ha, har kommunen vänt sig till IFK Östersund. Klubben har blivit erbjuden att ta över ÖFK:s kanslilokaler.

– Vi har redan ett bra kansli på Biblioteksgatan, som till och med är lite större än det på Arenan, men vi tar hellre det som kommunen erbjuder. Just närheten till en fotbollsanläggning gör det mer attraktivt, menar Björklkund.

Vad skulle hyran bli på Arenan?

– 900 kronor per kvadratmeter. Det är ungefär vad vi betalar i dag, kanske lite mer, men det är en marginell skillnad.

Samtidigt har Sören Björklund inga jättestora förhoppningar om att IFK Östersund till slut ska få byta kansli. Han tror att Östersunds kommun kommer att få ett positivt svar från Östersunds FK.

– Det kommer att lösa sig, men om det uppstår ett annat läge är vi intresserad.

Däremot tror Björklund på att IFK Östersund kommer att gynnas av att kommunen tar över bokningen av tider på Arenan. IFK har tidigare varit hård motståndare till att ÖFK har styrt över tilldelningen av tider.

– Sannolikt kommer vi att få mer tider nu när det blir en annan fördelningsprincip. Det blir helt enkelt andra prioriteringar, vilket är väldigt positivt.

Med en ungdomssida på närmare 30 lag behöver IFK Östersund få tillgång till tidiga och sena planer.

– Det här innebär också att vi inte är intresserad av ett eventuellt konstgräs på Odenvallen. Arenan är klart bättre.

Daniel Kindberg, ordförande i Östersunds FK, har nästan slut på orden inför det som händer.

– Jag har passerat stadiet där jag blir arg. Jag blir inte förvånad längre över alla märkligheter som kommer från kultur- och fritidsnämnden.

– De måste ha en otroligt mängd otur när de tänker just nu. De måste ha kommit in virus i deras system. Jag menar, man kan inte göra så mycket fel mot en och samma part utan att det är något fel.

Har ni någon dialog med kommunen?

– Nej, inte vad jag vet. Men jag tycker att det är dags att de gör något proffsigt, se över alla sina avtal, i stället för att lägga all energi på att attackera länets största förening. Vi har ändå 40 anställda och omsätter 20 miljoner kronor. Vi måste vara en av de större arbetsgivarna i staden.

ÖFK, som anlitat advokat för att hjälpa dem mot Östersunds kommun, hoppas fortfarande på en lösning. Men Daniel Kindberg befarar att det krävs en politisk aktion för att bryta dödläget.

– Det är dags att det visas politisk kurage, att politikerna tar ansvar. Det här börjar likna Ankeborg. Vi blir utskämda i hela landet.