Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Östersund kryssade mot topplaget

IFK Östersund tog en både viktig och lite oväntad poäng när man spelade 1–1 (0–1) mot topplaget Hudiksvall i division 2. Det hade kunnat bli mer om inte jämtarna fortsatt sin trend med missade straffsparkar.

IFK Östersunds kamp för nytt kontrakt spelades inför i princip tomma läktare på Hofvallen. Kanske inte så konstigt eftersom Östersunds FK samtidigt mötte Sirius i Superettan några stenkast därifrån ...

1–1 betydde dels en välbehövlig pinne för IFK i tabellkön, dels en missräkning för Hudik som tappade gentemot Team TG i fajten om seriesegern och uppflyttning.

– Men det var ett ganska rättvisande resultat med tanke på hur matchen såg ut, tyckte hemmatränaren Adam Mattiasson.

Hudik tog ledningen en kvart före pausvilan, i en halvlek där IFK Östersund kostade på sig att bränna en straffspark. Det var den fjärde straffmissen av fem möjliga under säsongen.

Den här gången var straffen välslagen av Felix Nordin, men Hudiks målvakt gjorde en riktigt bra räddning.

Hudiksvall fick ofta bra spelrum på kanterna, vilket föranledde att tränare Adam Mattiasson bytte spelsystem till andra halvlek. Trebackslinjen utökades till fyra man.

Så småningom gav rockaden resultat och i 65:e matchminuten kvitterade Philip Fredriksson genom ett snyggt skott från 20–25 meters håll.

– Det var rätt öppet spel eftersom båda lagen gick för tre poäng. Båda lagen hade bra möjligheter till ett segermål, tyckte Adam Mattiasson som var glad över lagmoralen som fick IFK att plocka upp underläget.

Målskytten Philip Fredriksson och målvakten Patrik Kvarnlöf var två av flera duktiga hemmaspelare,