Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Östersund till division 2

Det var tio år sen sist. Nu får IFK Östersund återvända till division 2 efter segrar i de båda kvalmatcherna.

– Vi är ju det bästa laget och det är det som visar sig, säger lagkapten Johan Pihlström efter 3–1 mot Alvik.

Någon nervkittlande kvaldramatik blev det aldrig tal om i den andra och sista kvalmatchen där IFK gästades av Alviks IK på Jämtkraft Arena. IFK hade redan ett utmärkt utgångsläge efter 4–0-segern mot Sandvik och så länge det inte blev storförlust var division 2-platsen i praktiken säkrad.

Laget kontrollerade matchen redan från start utan att riskera särskilt mycket vilket gav en något chansfattig matchbild.

Bästa läget fick Jonathan Lundbäck tidigt i halvleken men avslutet från nära håll räddades. Strax före halvtid hann även lillebror "Batti" Lundbäck med att skicka en halvvolley i stolpen.

IFK vågade trycka på framåt mer i andra halvlek, och det dröjde inte länge innan Brian Wake gav laget ledningen efter att ha tagit hand om sin egen retur.

Sedan var det lagkaptenen och trotjänaren Johan Pihlströms tur att kliva fram. Mittbacken gjorde en sällsynt offensiv utflykt och tog genast tillvara på chansen då han vände bort sin försvarare och placerade in 2–0 i bortre hörnet.

– Jag fick ju kliva upp en gång för "Leffe". Det utnyttjade jag ganska bra tycker jag. Det var kul, säger Johan Pihlström som även hann med att orsaka en straff där Alvik reducerande, innan Jonathan Lundbäck fastställde slutresultatet till 3–1.

Huruvida trotjänaren Pihlström spelar vidare nästa säsong återstår att se.

– Det får vi ta när det närmar sig. (skratt)

Om det nu skulle vara färdigspelat slöts cirkeln sannerligen på bästa sätt för Pihlström som debuterade 2002.

– I min första match i IFK gick vi ju upp i tvåan. Kul att få göra det igen. Det är rätt satsning. Man satsar på de yngre.

Vid målfirandet sprang du bort och omfamnade "Leffe" (Widegren). Vad har han betytt för laget?

– Hur mycket som helst. Det är han som har burit fram oss och stått och tjatat på oss varje träning att vi ska springa, kriga.

Hur sammanfattar du säsongen?

– Riktigt bra. Som nykomling kan man ju inte begära så mycket mer ändå. Synd att vi inte kan vinna serien på ett sätt. Men vi visar att vi är starka mentalt och kan ladda om inför ett kval och gå upp.