Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Östersund värvar från Brunflo

IFK Östersund förstärker med Brunflos kanske bäste spelare de senaste åren; Martin Hedberg.

– Han är en önskespelare för oss, säger Leif Widegren.

IFK-tränaren är mycket glad över beskedet från Hedberg. Brunflospelaren är inte bara en målskytt. Han är även en slitvarg och en energispelare som alltid gör sitt yttersta.

– Hans spelstil passar perfekt i vårt presspel. Vi behöver löpstarka spelare med energi och hjärta. Det här var Adams (Mattiasson, under flera år tränare i Brunflo) favoritspelare.

Har värvningen mycket med Adam att göra?

– Ja, jag tror att han har en mycket stor del i att Martin väljer oss.

IFK Östersund är inte nöjd än utan letar efter fler nyförvärv. Det kan behövas i en ny serie, men också om Rödvitt tappar spelare.

Flera av de äldre kuggarna överväger nämligen att sluta.

– Vi har frågetecken på Rikard Wiklöf, Johan Pihlström och Mattias Decker. Sedan vet jag inte hur det blir med Jonte Lundbäck.

Leif Widegren kommer även att lyfta upp två spelare från det talangfulla 97-laget.

En nyhet vad gäller seriesammansättningen är att IFK Östersund kommer att spela i en utökad division 2 Norrland. Fotbollförbundet har bestämt att serien ska utökas till 14 lag.

Det innebär att hela fem lag från division 3 flyttas upp. Det här är lagen som ska spela i norrtvåan nästa år:

Anundsjö, Assi, Boden, Hudiksvall, Härnösand, Selånger, Mariehem, Morön, Piteå, Sandvik, Söderhamn, Teg, Ånge, IFK Östersund.

.