Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Östersunds rival hoppar av tvåan

Kalixklubben Assi IF kommer inte att spela division 2-fotboll kommande säsong.

Ekonomin och tillgången på spelare gör att herrlaget flyttas ner till division 3.

Klubben skriver opå sin hemsida:
"Styrelsen har beslutat att herrlaget kommande säsong ska spela i division 3. En av anledningarna är den fördyring som blev när SFF utökade serien från 12 till 14 lag. Denna ändring innebär kostnadsökningar när det gäller resor och hotell. Men det som vägde tyngst i beslutet var tillgången på division 2-spelare i närområdet närmaste året. Spel i division 2 hade inneburit flera spelare utanför närområdet och det hade stridit mot förenings policy som för närvarande säger att cirka 70 % av truppen ska vara från närområdet. Nu blir det spel i division 3 och möjlighet att ge speltid åt lite yngre spelare samtidigt som truppen måste förstärkas med spelare utifrån dock inte lika många som om det hade varit spel i division 2.

Förslaget från svenska fotbollförbundet om vilka lag som ska spela division 2 Norrland är: Anundsjö. Boden, Hudiksvall, Härnösand, Selånger, Mariehem, Morön, Piteå, Sandviken, Sandvik, Söderhamn, Teg, Ånge, IFK Östersund.