Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK:s flicklag blev bästa länslag

Uppsalalaget Vaksala blev för svåra. Men IFK Östersunds F16 kan ändå trösta sig med att vara det bäst placerade länslaget i årets Storsjöcupen med sin semifinalplats.
– Jag är jättenöjd och otroligt stolt över tjejerna. Vi har gjort en kanonturnering, säger tränaren Jonas Svanberg.

Annons

Vaksala som nyligen vann Piteå Summer Games hade innan matchen mot IFK Östersund ett imponerande facit. På fyra matcher hade man den smått sjuka målskillnaden 40-0 och bland annat slagit ut Ope/Sveg i kvartsfinalen.

Det var inledningsvis trevande, med två jämnbra lag som kände på varandra. Uppsalagänget Vaksala skulle dock ta ledningen, genom ett friläge i den första halvleken. 0–1 och en brant uppförsbacke för IFK, som de lätt hade kunnat vara utan. När Vaksala sedan utökade till 0–2, efter en defensiv bjudning i IFK såg läget genast mycket mörkare ut.

IFK startade en febril jakt för en reducering i andra halvlek och med sex minuter kvar fick de rödklädda jämtarna jubla.

En frispark från långt håll seglade hela vägen i mål och Vaksalas målnolla var nu spräckt. Hoppet tändes och IFK satsade framåt för att kunna rulla in en kvitteringsboll.

IFK kom dock aldrig närmare än en halvchans i matchens absoluta slutskede, och fick nöja sig med en hedersam semifinalplats, vilket innebar att de placerade sig som det absolut bästa länslaget.

Det verkar inte vara allt för ledsna miner hos tjejerna trots förlusten?

– Det är ingen mening att vara ledsen. Vi ska istället vara stolta och nöjda med det spel vi presterat. När domaren blåste av matchen hade vi fem tjejer födda 99 på plan.

Titeln som bästa länslag får F16-laget dela tillsammans med föreningens trettonåringar då även flickor 13 föll i semifinalen. (1–2 mot Malvik).