Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK:s skönspel charmar publiken

A–laget imponerar som nykomling i division 2, B–laget är med i toppen i herrfyran och nu charmar IFK Östersunds P16 publiken i Storsjöcupen med sitt vackra spel.
Det är bara att konstatera:
IFK Östersunds framtid ser väldigt ljus ut.

Efter tre raka segrar och 17–1 i målskillnad väntade norska Lierne i åttondelsfinalen för IFK.

Och att IFK fortsatte på den inslagna vägen kan man lugnt säga.

Slutresultatet 6–1 imponerar, men hur IFK uppträdde på planen är mest beundransvärt. Förutom flera klassmål bjöds publiken på ett vägvinnande passningsspel, spektakulära finter och en härlig löpfrenesi.

Tränaren Ove Arehn var förståligt väldigt nöjd med hur laget spelade.

– Framför allt är första halvlek väldigt bra. Vi spelar väldigt fin fotboll. I andra halvlek slappnar vi av lite, men genomgående gör vi en väldigt bra insats.

Det ser väldigt bra ut för IFK Östersund både på senior och ungdomssidan. Vad beror detta på?

– Vi har bra spelare och en väldigt duktig organisation. Det finns en röd tråd genom hela föreningen hur det ska se ut. På träningarna fokuserar vi mycket på passningsspel, mottagningar och rörelse utan boll.

Benjamin Kayankarn Karlsson spelar till vardags i herrfyran. I Storsjöcupen får han både agera lagkapten och mittfältsankare.

– Vi är ett väldigt samspelt lag och har tränat och spelat mycket tillsammans. Jag tycker det märks på planen.

Det är inte ofta man ser ett lag på ungdomsnivå uppträda så här moget och klokt. Hur kommer det sig att ni lyckas med det?

– Det är på träningsplan allt börjar. Sedan är IFK en förening många vill gå till så det är väldigt bra spelare här. Jag tycker vårt spel påminner lite om den tyska modellen. Ett snabbt passningsspel med mycket löpningar, vi försöker undvika att passa bollen i sidled.

Och vem är du i den tyska modellen?

– Jag är Didier Drogba. Nu är inte han tysk, men du såg väl hur jag nickade in hörnan?

Värt att tillägga är att IFK har också, precis som förra året fått förstärkning av en spelare från Malta.

Och Liam Reno Gatt hade en bra åttondelsfinal. Förutom två mål stod han för härliga dribblingar som skapade stora hål Liernes försvarslinje.