Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Strömsund tvingas säga upp personal

Ett tuffare ekonomiskt läge tvingar IFK Strömsund att minska vaktmästartjänsterna i Dunderhallen från 2 till 1,5.

Annons

– Sista halvåret har vi gått back varje månad så därför måste vi agera, säger avgående ordföranden Ola Sonidsson.

En kraftigt bidragande orsak är fördyring av driften för Dunderhallen.

– Elkostnaden har fördubblats på fem–sex år, trots att vi har förbrukat mindre. Vi hade 77 000 kronor i januari och 67 000 i februari, bara i el, säger Ola Sonidsson.

med att påpeka att ekonomin för IFK Strömsund, en av länets största föreningar med sina 600 medlemmar och sju idrottssektioner, totalt sett fortfarande är god.

– Vi har ett rörelsekapital på 750 000 kronor och skulder på 600 000, så vi står ganska bra till och kommer absolut inte att gå i konkurs, säger Ola Sonidsson.

Styrelsen i IFK Strömsund har också insett att de inte har användning av dubbla lokaler – både kansliet och Dunderhallen. Därför ska klubben försöka få kanslibyggnaden såld.

Vaktmästartjänsterna kommer genom ett längre kontrakt fortfarande vara en kommande vinter, men sedan gå ner till en halv året därpå.

– Vi får försöka komplettera det med ideella krafter. Men om det ekonomiska läget vänder eller om vi får kanslifastigheten såld så kanske vi får chans att återanställa, säger Ola Sonidsson som avsagt sig ordförandeposten inför årsmötet på måndag:

lite nya personer i styrelsen, men när vi nu anpassar kostymen så blir det ett ganska bra läge att ta över.