Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK taggade till i halvtid och vände

Ett taggat bortalag orsakade problem för IFK Östersund. Men i andra halvlek vände det.
– Det satt ganska långt inne, vi fick inte riktigt spelet att stämma, säger IFK-mittfältaren Tom Perman.

IFK Östersund fick vara glada att 0–1-underläget inte var större efter första halvlek i matchen mot Teg som spelades på Lövstas konstgräs.

Ett kompakt och aggressivt försvarande Teg fick ett tidigt ledningsmål bortdömt då domaren blåste frispark, billigt enligt somliga. En stund senare höll IFK-målvakten Dennis Grönlund på att ställa till det med en passning rakt i gapet på motståndarspelare där bollen så när studsade i mål.

– Det kändes väldigt stiltje. Vi kom ingenvart kändes det som. Vi fick upp bollen hyfsat bra till mitten, men väl där blev vi uppkäkade, säger IFK:s Tom Perman om första halvlek.

Teg tog alltså ledningen i minut 42 efter ett bolltapp på mitten följt av en stark soloprestation av Timothy McNeil i bortalaget.

IFK lyckades dock svara ganska omgående i andra halvlek genom ett snabbt anfall där Tom Perman fick bollen i djupled och i sin tur hittade in till Viktor Ageskär som placerade dit 1–1. Anfallarens första mål för säsongen.

Målet följdes av en måttlig uppryckning spelmässigt för IFK som dock hade ett litet övertag, även om Teg tog sig fram ett par gånger och tvingade Dennis Grönlund till fina räddningar.

Segermålet kom med bara fem minuter kvar. En hörna från Tom Perman som nådde skyttekungen Jonathan Lundbäcks panna och vändningen var fullbordad.

– Det var mest inställningen det satt i. De var hungrigare än vad vi var. Så det var bara att rätta till inställningen och gå ut och köra. Det var kanske inte den vackraste matchen, men det är tre poäng, säger Tom Perman om vändningen.

– Vi kan mycket bättre. Spelmässigt får vi det inte att stämma tillräckligt. Vi har några farliga anfall där vi får till det och har bra rull på bollen, men överlag är det lite chansspel och att man "hoppas" för mycket.

Segern var lagets fjärde för säsongen och innebär att laget innehar en sjätteplats i tabellen.